Qt 4 ile C++ GUI Programlama

“C++ GUI Programming with Qt 4, 2nd Edition” kitabının 12 bölümünün çevirisini içeren dokümanı buradan indirebilirsiniz.

Qt 4 ile C++ GUI Programlama

“Qt 4 ile C++ GUI Programlama” için 57 yorum

  1. Bizlere böyle bir kaynak sunduğunuz için özellikle sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum, kaynağı indirdikten sonra küçük bir matbaadan yardım alarak kitap haline getirdim. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

    Saygılarımla Mikail ÇOLAK

    Beğen

  2. Emeğiniz için size teşekkür ederim Ufuk bey
    güzel çevrim yapmışsınız emeğinize saygım büyük

    Ancak QT denilen Sözde C++ Compiler gibi gözüken
    ama C++ ile yakından uzaktan alakası olmayan bir
    saçmalık yumağını 1 saatti uğraşıyorum ve hala ilk projemi compile
    edemedim , Ve size kızmak istedim :) ,
    öncelikle bir forumda çok meth edildiği için
    sitenizi buldum dökümanı indirdim , okumaya başladım , başlangıç müthiş anlatımlar falan
    bende düşündümki artık C++ bu adamlar C# gibi basit bir hale getirmişlerdir diye düşünüp iştahla okurken , bir yandanda qt nin son sürümünü indirdim , ve “HELLO WORLD” Kabusu :)

    bu arada ben yeni yetme bir programcı değilim herkese saygım var yenilerede eskilerede , ancak
    yaşadığım hayal kırıklığını yazmak için bunu belirttim , ben 98 yılından bu yana bir fiil program yazan biriyim , C ve birçok dilde yazdığım bir sürü proje var , ama yenilenmeyi kendime huy edindiğim için , QT yi denemek istedimm :) , denemez olaydım , çok sinir bozucu , cidden notpad’de yazıp mingw yada DevC++ yada VC++ ta derleyin çok daha basit olur , yok cpp yi göster proje dosyası oluştur , sonra proje dosyasını derle bilmem ne dosyası oluştur , sonra istersen exe ye dönüştür ve çalıştır , Bumudur HIZ hadi canım , kandırmışlar insanları , DeVC++ veya MinGW yada Eclips open source istiyorsanız bunlardan şaşmayın , ama diyorsanızki yok hayır benim için para pul önemli değil ben derli toplu bir program yazmak istiyorum O zaman size Visual C++ tan başkasını düşünmeyin , Bunlar benim düşüncelerim arkadaşlar , ufuk bey keşke başka bir şey çevirseymişsiniz beni bu mübarek Kandil akşamında strese soktunuz :) işin şakası Okuduğunuz için teşekkürler…

    Beğen

    1. Emin olun haklı olsanız milyonlarca geliştiriciden bir tanesi de olsa sizi haklı bulurdu ama sorun sanırım sizin pro dosyanızı ayarlayamamaktan kaynaklanıyor Qt’ye kızıyorsunuz, yeterince araştırma yapın bence sorununuz çözülecektir, Qt kullananlarda bağımlılık yapar bide dikkatli olun :) Pek çok projede hayatımızı kurtardığını söyleyebilirim, şimdi ise bir simülasyon projesinde openscenegraph, gdal vs bi sürü api ile rahatlıkla kullanıyoruz, performans üst düzeyde. Umarım daha iyi anlarsınız Qt’yi yakında…

      Beğen

    2. Bu kadar sitem yerine Qt Creator IDE’yi az bir şey inceleseydiniz, hiç kod yazmadan bile qt ile uygulama geliştirilebildiğini görürdünüz :) Hello World’un kralını yapardınız yani :)

      Döküman için çok teşekkürler. PyQt4’den C++ Qt ye geçebilecek kaynağım var artık :)

      Beğen

  3. Çevirisini yaptığın kitap çok güzel bir eser. Tercihinden dolayı seni kutlarım. Verdiğin emek ve böyle bir kitabı Türkçeye kazandırdığın için teşekkürler.

    Beğen

  4. yüksek lisans dersim linux tabanında program geliştirme. ne zamndır böyle dökümanlar arıyordum tşk ler :D

    Beğen

  5. Merhaba takıldığım noktalarda yardım aldığım kaynaklardan birisi. Çeviri için çok teşekkürler. Qt yi tam teşekküllü tanımak isteyen arkadaşlara bu kitabı öneriyorum.

    Beğen

  6. Gerçekten teşekkürler… GUI Programlamaya yeni başlamışken böyle bir kaynağın bulunması çok sevindirdi beni…

    Beğen

  7. Bana Ot programında yardımcı olacak biri varmıdır üniv 1.sınıf ögrencisyim ögrenmek istyorum yardım edebilrmsnz

    Beğen

    1. Merhabalar,
      Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim.
      Qt ile cross compile olayına girdiniz mi hiç? Size bu konuda bir kaç sorum olacaktı. Eğer yardım edebilirseniz. Benim için çok makbule geçer.

      Beğen

  8. Merhaba Arkadaşlar.
    Qt4 , Simens PLC ler ile scada sistemi yapmak istiyorum, Qt 4 ile OPC Server haberlertirebilir miyiz? bukonu ile ilgili yardım edebilirmisiniz.

    Beğen

  9. Hocam çok teşekkür ederim ellerinize sağlık. Gerçekten bende c++ ya yeni başladım ve bunun kaygısına düşmüştüm sağolun hocam elleriniz dert görmesin . Başarılıarınızın devamını beklerim …

    Beğen

  10. Emeğinize Sağlık Güzel bir çalışma olmuş . Üstelikde ücretsiz dağıtıyorsunuz çok teşekkürler herkes böyle bir fedakarlıkta bulunmaz . Teşekkürler

    Beğen

  11. Emeğimize ve Aklınıza sağlık güzel bir çalışma olmuş bilmiyorum ama Türkçe başka kaynaklarda var mı ? Paylaşırsanız sevinirim Kolay gelsin

    Beğen

  12. QT ile ilgili doğru düzgün türkçe kaynak yoktu bu güzel kitabı bize çevirip armağan ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

    Beğen

  13. Öncelikler böyle bir kaynağı türk geliştiricilere armağan ettiğin için çok teşekkürler.Size bir sorum olacaktı QT creator ile projemi hazırlıyorum ve derliyorum ama qt creatordan çıktıktan sonra program QTnin dll hatası veriyor bunun çözümü için yardım ederseniz çok mutlu olurum. Tekrardan Ellerinize sağlık kaynak için.

    Beğen

  14. Sevgili kardeşim ufuk , herşeyden önce yeni teknolojileri Türk genç programcılarına yardımcı olmak adına böyle bir çalışma yaptığından dolayı seni tebrik ediyorum , bende opencascade i qt ile kullanmak adına qt yi incelemek istedim yalnız tabir caizse dakika bir gol bir :) , kurulum yaptıktan sonra bir örnek projesini çalıştırmak isterken derleyici hatalarıyla karşılaştım :( eğer kurulum hakkında da bir yazı yazarsan seviniriz. Çalışmalarında başarılar diliyorum teşekkürler.

    Beğen

    1. Selamlar. İlginiz için çok teşekkürler. Çevirinin üzerinden 7 sene geçtiği ve uzun zamandır Qt ile ilgilenemediğim için maalesef kurulum gibi konularda yardımcı olamayacağım şimdilik. Umarım sorununuzu çözersiniz. Ve umarım yakın zamanda fırsat bulabilirim ben de dediğiniz içerikte bir yazı karalamak için. İyi çalışmalar dilerim. Teşekkürler.

      Beğen

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.